Historie

Historie

Midden jaren zeventig werd er een veiligheidsbeleid opgesteld door Feyenoord Rotterdam. De aanleiding voor het opstellen van een veiligheidsbeleid waren de eerste voetbalrellen in Nederland bij de wedstrijd
Feyenoord – Tottenham Hotspur. Dit resulteerde in de oprichting van Bureau Veiligheid Stadion Feijenoord in 1974. Bureau Veiligheid werd verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion en binnen het terrein van Stadion Feijenoord NV. Bureau Veiligheid werkte met vrijwilligers die de taak als suppoost (steward) uitvoerden bij voetbalwedstrijden. De suppoosten werkten allen op vrijwillige basis.

In 1991 startte Bureau Veiligheid tot het opleiden van haar suppoosten tot gecertificeerde stewards. Deze ontwikkeling was het gevolg van wederom een confrontatie van supporters bij de wedstrijd
Tottenham Hotspur - Feyenoord. In het jaar 2000 was Nederland samen met België het gastland voor het Europees Kampioensschap voetbal. Bij de organisatie van Euro 2000 werd de kwaliteit van de stewards verder ontwikkeld door het geven van trainingen en opleidingen. Daarnaast werden de stewards bij Feyenoord betaalde krachten met een oproepcontract en werd de inzet van veiligheidspersoneel verder geprofessionaliseerd.

In 2003 onderging Bureau Veiligheid Stadion Feijenoord een naamsverandering en werd het ‘De Kuip Safety & Security’. De Kuip Safety & Security had inmiddels veel ervaring op het gebied van veiligheidsbeleid door de vele voetbalwedstrijden en concerten die gehouden werden in De Kuip en uiteraard het EK voetbal in 2000. De expertise op dit gebied werd verder uitgebreid en er werd beter gebruik van gemaakt door een vergunning om overal in Nederland beveiligingsopdrachten uit te mogen voeren. Door het verbreden van de markt, werd steeds meer personeel aangenomen en werden de stewards opgeleid tot beveiliger. In 2006 onderging De Kuip Safety & Security wederom een naamsverandering. De Kuip Safety & Security werd ‘Sport & Event Security’ een naam waarmee de Nederlandse markt betreden kon worden. De dochteronderneming van Stadion Feijenoord N.V. heeft in de jaren die daarop volgden een professionaliseringsslag, door opdoen van steeds meer ervaring in de beveiligingsbranche, gemaakt. Daarnaast bleef het personeels- en klantenbestand toenemen. Sport & Event Security werd een gevestigde naam op de arbeidsmarkt. In 2010 ging Sport & Event Security naast stewards bij wedstrijden en evenementenbeveiliging ook statische beveiliging verzorgen.

Op 1 januari 2012 is de holding Security Management Group Rotterdam (SMG) opgericht. SMG is de holding voor drie aparte BV’s, te weten: Sport & Event Security (evenementenbeveiliging), Sport & Event Assistance (stewards en gastvrouwen / -heren) en Special Business Security (statische beveiliging). Door het oprichten van de holding zijn de werkzaamheden van SMG overzichtelijk gescheiden en is er een duidelijke structuur in de organisatie.

Nieuwsberichten

Certificeringen

  • kwaliteit
  • systeem
  • object
  • evenement
  • integriteit

Contactgegevens

Security Management Group

   Hoofdweg 258
   3067 GJ Rotterdam

   Tel: 010-4929333
   Fax: 010-4320831
   e-mail: info@smg-rotterdam.nl
   internet: www.smg-rotterdam.nl 

   K.v.K. nr: 24298646